Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Шумській ДПІ під час «гарячої лінії» обговорили електронні новації

, опубліковано 18 травня 2021 о 09:56

З метою інформування платників податків про можливість зручного, дистанційного спілкування з податковою інспекцією нещодавно в приміщенні Шумської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронні сервіси ДПС – просто і зручно».

На запитання платників податків відповідав старший державний податковий інспектор Шумської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Віктор Ільків.

Під час «гарячої лінії» фахівець податкової служби розповів, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності,  а за допомогою сервісу «ЗІР», сторінок  ДПС у соціальних мережах Facebook, Telegram, на YouTube-каналі  можна переглянути анонси, новини та іншу корисну інформацію.

Податківець розповів платникам, що наразі найпопулярнішим сервісом і засобом для спілкування є «Електронний кабінет платника», який поєднує в собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн). Цей сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС». Крім того, вхід можна здійснити, перейшовши за посиланням cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Більш детально Віктор Ільків розповів про новий електронний сервіс – «InfoTAX», який дає можливість платникам податків отримувати інформацію в режимі реального часу про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, про результати обробки документів, про строки подання звітності та сплати податків. Також він зауважив, що для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти «InfoTAX» (https://t.me/infoTAXbot), в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.