Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорили шляхи розвитку тероб’єднання

, опубліковано 06 травня 2021 о 13:50

Зустрічі податківців із головами територіальних громад, на яких роз’яснюються актуальні питання податкового законодавства, обговорюється пошук резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, визначається коло проблемних питань та намічаються шляхи їх вирішення, стали вже традиційними.

Нещодавно така зустріч відбулася в Гусятинській ДПІ Головного управління ДПC у Тернопільській області з лідером Копичинецької територіальної громади  Богданом  Келічавим та його заступником Віталієм  Барабашем.

«Нині громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів і повинні працювати в напрямку зростання обсягу фінансових надходжень. Адже успішний розвиток громади та її фінансове забезпечення залежать не лише від розмірів прийнятих ставок на місцеві податки й збори, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок, повідомлення податкових органів щодо здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації, відсутності у підприємців дозвільних документів, застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку у 2021 році», – звернулась до представників тероб’єднання начальник Гусятинської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ольга Біленька.

Зустріч відбулася в дружній атмосфері. Гості висловили вдячність податківцям за компетентність та відповідальність у вирішенні озвучених під час заходу питань. Адже наповнення бюджету, яке здійснюється активом громади у тісній співпраці з податковою службою, впливає на розвиток та добробут територіальної громади.