Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели зустріч у Скориківській громаді

, опубліковано 06 травня 2021 о 11:05

Днями у Скориківській територіальній громаді відбулася зустріч з керівництвом громади та старостами сіл за участі начальника Підволочиської  ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Олега Нагірного і головного державного ревізора-інспектора Тернопільського відділу  податків  і зборів з  фізичних осіб та проведення  камеральних перевірок  управління податкового адміністрування  фізичних осіб   Валентини Яблонської.

Проведення таких зустрічей націлене на пошук резервів наповнення місцевих бюджетів та шляхів досягнення виконання бюджету, що є вкрай важливим для територіальних громад.

В ході зустрічі учасники розглянули питання сплати земельного податку. Адже Скориківська громада є однією із великих тероб’єднань, в її склад  входить  21 село. 23 відсотки від  загальних земельних ділянок району є у власності землекористувачів громади. Від злагодженої роботи громади  залежить  і своєчасна сплата  земельного податку .

«Незважаючи на те, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих в 2020 році, завершена, в громаді нараховується 458 одноосібників, з яких лише 9 подали декларації про отримані доходи від власного обробітку земельних паїв. Тому необхідно покращити ситуацію із залучення до оподаткування  осіб, що обробляють власні земельні ділянки, отримують дохід, не сплачуючи при цьому податку і не будучи зареєстровані як підприємці» – , наголосив Олег Нагірний.

На зустрічі розглянули й інші питання, зокрема щодо прийняття рішень по місцевих податках  і зборах, а також покращення співпраці та шляхи вирішення спірних питань у  роботі між бізнесом та податковою.

Присутні на заході домовилися проводити подібні зустрічі і надалі, адже плідне спілкування дає можливість вирішити чимало питань, спрямованих на досягнення спільної мети – наповнення місцевих бюджетів.