Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підвищення цифрової грамотності

, опубліковано 15 квітня 2021 о 11:33

У Підволочиську під такою назвою нещодавно відбувся семінар, організований Підволочиською районною філією Тернопільського обласного центру зайнятості, для безробітних, що  виявили бажання займатись підприємництвом. У заході взяли участь представники Підволочиської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області, оскільки основною темою були особливості електронних сервісів податкової служби.

Головний державний інспектор місцевої ДПІ Надія Рижак розповіла, яку інформацію може отримати платник податків, не виходячи з дому, сидячи за комп’ютером, із вебпорталу Державної податкової служби. Користування перевагами дистанційного спілкування із відомствами запобігає поширенню коронавірусної інфекції та сприяє комфортному обслуговуванню.

Теоретичні знання слухачі мали змогу застосувати на практиці, на конкретному прикладі, застосовуючи цифровий підпис. Вони на виведеному екрані наочно ознайомилися із порядком дій та можливостями Електронного кабінету. З особливим інтересом слухачі вивчали порядок створення та подання податкової звітності, дізнавалися про стан розрахунків із бюджетами щодо тих чи інших податкових платежів, а також, як подати заяву чи лист до податкового відомства.

Під час обговорення тематики семінару учасники отримали  відповіді  на запитання, а також індивідуальні консультації з питань практичного застосування електронних сервісів податкової служби.