Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з органами місцевого самоврядування триває

, опубліковано 19 лютого 2021 о 14:17

У рамках розширення надання роз’яснювальної роботи з новацій податкового законодавства, прийнятих наприкінці минулого року, відбулася зустріч начальника Чортківської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимира Скорохода та секретаря Чортківської ОТГ Ярослава Дзиндри.

Основні питання заходу – зміна правил використання у господарській діяльності реєстраторів розрахункових операцій (РРО) підприємцями-платниками єдиного податку; списання податкового боргу громадянам та деклараційна кампанія-2021.

«Законодавці подбали про незахищені верстви населення. Адже законодавчо прийняли норму про списання платникам податкового боргу у розмірі, що не перевищував сукупно 3060 гривень станом на 01.11.2020 року», – зауважив Володимир Скорохід. Сформовані списки платників передали у громади та розмістили їх на стендах приміщень ОТГ.

Посадовець наголосив на основних аспектах щодо використання реєстраторів розрахункових операцій підприємцями-платниками єдиного податку у 2021 році.

Так, п. 61 підрозд. 10 розд. XX «Інші перехідні положення» ПКУ (у редакції Закону №1017) передбачено, що з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку другої-четвертої груп (фізичними особами-підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння» – зі слів начальника ДПІ.

Актуальним питанням з початку року є організація роботи із залученням до декларування громадян.

«З 1 січня розпочалася кампанія декларування, – зазначив очільник Чортківської ДПІ, – тому потрібно залучити до оподаткування жителів, що отримували у 2020 році доходи, з яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався, надавали в оренду без укладання відповідних договорів будівлі, земельні ділянки, отримували спадщину від інших осіб, займалися репетиторством, але не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, – це майбутні гроші на розвиток громади».

Для поінформованості громадян на інформаційних стендах розмістили листівки «Деклараційна кампанія – 2021» та «РРО та програмний РРО для спрощенців: що було, є і буде?».

Така ж зустріч відбулася з головою Товстенецької громади.

Учасники зустрічі обговорили шляхи співпраці для майбутніх візитів та окреслили напрямки діяльності для наповнення місцевої казни громади.