Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Козові податківці та представники громади обговорили нюанси законодавчих змін

, опубліковано 16 лютого 2021 о 10:12

Нещодавно відбулася зустріч начальника Козівської Державної податкової інпекції Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимира Кадубця з очільником Козівської громади Сергієм Добалюком щодо питань підтримки платників податків та громадян на період карантину.

Як роз’яснив Володимир Кадубець, 10 грудня 2020 року набрав чинності Закон України від 4 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Даним нормативним актом були внесені зміни до Податкового кодексу України, спрямовані на підтримку платників податків у період карантинних обмежень.

Поряд з тим, очільник Козівської ДПІ розповів, що документ передбачає такі види допомоги для платників податків, як: списання податкового боргу до 3060 грн; можливість погашення податкового боргу без сплати штрафних санкцій; можливість відстрочення сплати податкового боргу для фізосіб (включаючи й самозайнятих осіб).

Податківець пояснив механізм списання та відстрочення податкового боргу для платників податків.

Для зручності платників на інформаційних стендах Козівської ОТГ та ЦОП Козівської ДПІ розміщено списки краян, кому списано борги.

Також на зустрічі обговорили ряд інших актуальних питань що стосуються декларування громадянами своїх доходів за 2020 рік, змін податкового законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій тощо.