Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес

опубліковано 19 січня 2021 о 11:53

Під такою назвою провели нещодавно семінар у Підволочиську для жителів, які поки безробітні, проте виявили бажання займатися підприємницькою діяльністю. Організатором заходу була Підволочиська районна філія Тернопільського обласного центру зайнятості. Серед лекторів – фахівець Підволочиської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Надія Рижак.

Вона ознайомила слухачів із основами податкового законодавства, які варто знати підприємцям-початківцям при реєстрації господарської діяльності. Інспекторка детально зупинилася на системах оподаткування та видах діяльності, які можна здійснювати на окремих групах єдиного податку, розповіла про електронні сервіси, що спрощують ведення бізнесу.

«Під час таких спільних заходів майбутні підприємці мають можливість отримати достовірну та необхідну інформацію для того, аби розпочати діяльність, дізнатися із перших вуст деталі законодавства, уточнити терміни сплати податків та порядок зміни системи оподаткування, отримати практичні рекомендації, що дуже важливо для бізнесменів-початківців», – зазначила Надія Рижак. Вона також додала, що завдяки такому спілкуванню формуються взаємовигідні відносини між податковою службою та платниками податків, підвищується імідж контролюючих органів та забезпечується подальше партнерство з представниками підприємництва.

Під час дискусійного блоку учасники семінару мали змогу отримати відповіді на запитання, а також індивідуальні консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового законодавства щодо діючих систем оподаткування.