Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тернопільській ДПІ навчали звітувати електронкою

, опубліковано 27 листопада 2020 о 14:32

Про те, що звітувати через Інтернет до податкового відомства швидко, просто, зручно і безкоштовно, переконалися нещодавно особисто приватні підприємці Тернополя. Адже вони взяли участь у тренінгу-практикумі, який для них провела заступниця начальника ДПІ – начальниця відділу електронних сервісів Тернопільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Тернопільській області Любов Воловоденко.

Лекторка ознайомила слухачів із можливостями Електронного кабінету, розповіла про те, як формувати звітні документи, накладати електронний цифровий підпис та стежити, чи документ прийнятий. «Перевага такого способу звітування в тому, що людина може в будь-який час прозвітувати, а не з 9.00 год до 18.00 год, до прикладу. Також прийнятим буде вважатися останній поданий документ, якщо ви самі з’ясували якісь неточності, або прийшла квитанція, де вказано про помилки у документі. При цьому в час протиепідемічних обмежень це – власна безпека, оскільки немає прямого контакту з іншими особами, не стоїте в чергах», – наголосила вона.

Любов Воловоденко також розповіла про інші електронні сервіси податкової служби, зокрема програмний РРО, ТАХ-бот тощо. «Сьогодні весь світ активно використовує можливості прогресу, Інтернет-мережі, тому варто бути в тренді й використовувати дистанційне спілкування із різними структурами, застосовувати можливості безкоштовних телекомунікаційний програм на практиці, випробовувати новації, що дасть можливість бути в центрі подій та законодавчих змін», – сказала на завершення представниця Тернопільської ДПІ.