Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тернополі обговорили погашення підприємцями боргу з єдиного внеску

опубліковано 10 серпня 2020 о 14:52

Днями в приміщенні Головного управління Пенсійного фонду України у Тернопільській області відбулось засідання постійно діючої робочої групи Управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області. У заході взяли участь: перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська, заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Андрій Хічій, а також начальниця відділу по роботі з податковим боргом Тернопільського управління ГУ ДПС у Тернопільській області Наталія Зелінська.

Учасники зібрання обговорили результати роботи органів ДВС області за перше півріччі щодо стягнення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Вони проаналізували вжиті заходи з погашення існуючих сум заборгованості та повноти сплати поточних платежів, що є джерелами наповнення бюджету Пенсійного фонду України. Представники контролюючих органів дійшли думки, що у разі ухиляння боржників від виконання зобов’язань, покладених на них відповідним рішенням, звертатись до суду з вимогою встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон.

За результатами засідання спільної робочої групи прийнято рішення по стягненню  до кінця кварталу заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску з фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які є боржниками органів державної податкової служби, в сумі що дорівнює або перевищує 10 відсотків від суми заборгованості за виконавчими документами, які знаходяться на виконанні в відділах станом на 1 липня 2020 року.

Сектор забезпечення роботи

Тернопільського управління

ГУ ДПС у Тернопільській області