Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення місцевого бюджету Борщівського району – завдяки сплаті податків та зборів аграріями

, опубліковано 28 липня 2020 о 10:54

Днями в приміщенні зали засідань Борщівської районної ради відбувся “круглий стіл”  щодо взаємодії органів місцевого самоврядування, Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області з головами міста, селищ, сільських рад та керівниками сільськогосподарських підприємств в частині адміністрування місцевих податків, зборів. Ініціатором зібрання був очільник Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун.

Крім нього, у заході взяли участь начальник Борщівської ДПІ Чортківського управління ГУ ДПС в області Богдан Боднарук, представники Борщівської райдержадміністрації та  районної ради, голови  міської, селищних та сільських рад, керівники сільськогосподарських підприємств  району.

Під час зустрічі Руслан Цвігун інформував присутніх про приоритетні напрямки роботи  Борщівської ДПІ Чортківського управління, повідомив про виконання показників щодо наповнення бюджетів всіх рівнів. У процесі розмови керівник наголосив на своєчасності і повноті сплати податків та зборів до місцевого бюджету. «В умовах децентралізації територіальні громади насамперед зацікавлені у фінансовій стабільності, адже це сприяє втіленню соціальних програм та матеріальному забезпеченню населених пунктів», – конкретизував Руслан Цвігун. За його словами, фахівці податкової служби проводять активну роботу щодо стимулювання підприємств до створення нових робочих місць, здійснюють аналіз розміру заробітної плати, роз’яснюють керівникам необхідність підвищення заробітку найманим працівникам.

Окремо обговорили питання легалізації найманої праці, адміністрування місцевих податків, зокрема, надходження  плати за землю та орендної плати земельних часток (паїв), сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного соціального внеску.

Учасники зібрання дійшли думки, що конструктивний діалог влади й бізнесу з представниками  аграрного сектору  та скоординовані дії  сприятимуть наповненню  місцевого бюджету, що у кінцевому підсумку дасть позитивні результати у розвитку громади.