Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шумські податківці роз’яснюють особливості кампанії «Декларування – 2020»

, опубліковано 04 березня 2020 о 12:54

Днями у Шумській ДПІ Кременецького управління відбувся «круглий стіл» з головами виконавчих комітетів сільських та селищних рад Шумського району. Метою цієї зустрічі є роз’яснення нюансів кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2019 року. Вона розпочалася 1 січня та триватиме до 1 травня 2020 року. Очільниця інспекції Ірина Зазуля наголосила, що забезпечення повноти декларування доходів громадян – це основне джерело наповнення місцевих бюджетів, і закликала до плідної співпраці в цьому напрямку голів сільських та селищних громад. На жаль, у суспільстві існують випадки ухилення громадян від сплати податків. Громадяни обробляють земельні ділянки в сільській місцевості, вирощують зернові та отримують доходи, але задекларувати їх «забувають». Завдяки спільним заходам представники органів місцевого самоврядування зможуть залучити до декларування цю категорію громадян в повному обсязі.

Посадовиця нагадала, що резервом наповнення місцевих бюджетів є декларування доходів від продажу двох і більше об’єктів рухомого майна; від продажу спецтехніки (комбайнів, тракторів, навантажувачів та іншої спецтехніки); від здавання в оренду власного рухомого чи нерухомого майна; спадщини (дарунку) від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення; інвестиційних доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами; іноземних доходів.

Ірина Зазуля акцентувала увагу на розширенні переліку витрат, що дають право на отримання податкової знижки. Вона наголосила, що цього року форма податкової декларації зазнала змін, які були внесені відповідним наказом Міністерства фінансів України.

Представниця податкової служби надала практичні поради щодо порядку заповнення декларацій, інформувала про терміни та способи подання звітності.