Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підволочиським майбутнім підприємцям розповіли, як розпочати свій бізнес

, опубліковано 12 березня 2020 о 16:47

Про основи податкового законодавства при  здійсненні підприємницької діяльності  йшлося на семінарі, що відбувся днями у залі засідань Підволочиського центру зайнятості. Лектором була представниця Підволочиської ДПІ Теребовлянського управління  ГУ ДПС в області Надія Рижак.

У заході взяли участь жителі Підволочищини, які перебувають на обліку в центрі зайнятості у пошуку роботи та виявили бажання займатись тими чи іншими видами підприємницької діяльності. Їм детально роз’яснювали порядок написання бізнес-планів, умови реєстрації підприємницької діяльності. Надія Рижак розповіла про види підприємництва, порядок здійснення  підприємницької діяльності на різних ситемах оподаткування, інформувала про розміри та види податків для різних систем оподаткування.

Такі інформаційні та навчальні заходи стали вже традиційними. Адже так бажаючі займатись бізнесом мають можливість ознайомитися із законодавчими нормами щодо започаткування та провадження власної справи, умовами перебування на тій чи іншій системі обліку, порядком сплати податків, переходом із однієї системи оподаткування на іншу. “Завдяки живому спілкуванню із слухачами формуються взаємовигідні відносини між податковою службою та платниками, підвищується імідж контролюючих органів, а самі майбутні підприємці отримують основні знання із ведення бізнесу”, – зазначила головний державний інспектор Надія Рижак.

Учасники семінару ознайомилися з порядком ведення доходів і витрат фізичними особами підприємцями, відповідальністю суб’єктів підприємницької діяльності при порушенні податкового законодавства.

Під час дискусійного блоку учасники семінару мали змогу отримати відповіді на запитання, а також індивідуальні консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового законодавства щодо діючих систем оподаткування.