Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стабільність та повнота податкових надходжень підвищує фінансову спроможність місцевих громад

, опубліковано 24 лютого 2020 о 14:39

Засідання «круглого столу» відбулося в Золотниках, що на Теребовлянщині за участю начальника Теребовлянського управління ГУ ДПС у Тернопільській області Михайла Яцини, представників органів місцевого самоврядування, бізнесу і громадськості.

Під час зустрічі обговорювалися такі  питання, як виконання бюджету 2019 року та перспективи наповнення скарбниці на 2020 рік, недопущення росту податкового боргу зі сплати місцевих податків і зборів, погашення податкової заборгованості у 2020 році. Учасники зібрання також обговорили залучення можливих інвестицій та формування достовірної інформації про землекористувачів, орендарів і власників майна.

Звертаючись до присутніх, Михайло Яцина наголосив, що стабільність та повнота податкових надходжень до бюджету громади підвищує фінансову спроможність місцевих громад. «Тому у пошуку резервів для наповнення скарбниці ми повинні обєднати зусилля», – констатував він.

Михайло Яцина зосередив увагу учасників зустрічі на таких актуальних питаннях, як легалізація трудових відносин та обов’язок роботодавців щодо дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати. На його думку, це позитивно вплине на наповнення місцевої скарбниці та відповідно підвищення добробуту жителів громади.

Під час зустрічі керівник Теребовлянського управління інформував про проведення кампанії декларування 2020 року і поетапно розказав про основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи, способи та граничні строки  подання такої декларації, а також про граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у поданій податковій декларації про майновий стан і доходи. Він акцентував увагу представників громади на активному роз’ясненні щодо добровільного декларування доходів та відповідно сплати податків як додаткового джерела наповнення місцевого бюджету.

Відповідаючи на запитання учасників заходу, Михайло Яцина розяснив нові правила застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій. Така новація, на його думку,  спрямована на захист легального бізнесу від недобросовісної конкуренції, покращення ефективності податкового адміністрування та державного контролю за розрахунковими операціями.