Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни в декларуванні державних службовців дізнавалися підволочиські податківці

, опубліковано 24 лютого 2020 о 12:23

Днями працівники Підволочиської ДПІ Теребовлянського управління під час чергового економічного навчання ознайомились зі змінами внесених Законом України від 02.10.2019 р. №140-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» до Закону України від 14.10.2014  № 1700 «Про запобігання корупції». Довів ці зміни завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Тернопільській області Микола Рудницький. Адже новації необхідно буде враховувати державним службовцям при заповненні цьогорічного електронного декларування.

Фахівець зазначив, що розширено перелік відомостей, які декларант має подавати щодо себе і членів сім’ї. Також цьогоріч необхідно вказувати рахунки, які відкриті на декларанта і  членів його сім’ї. Додатково декларанту необхідно зазначити унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та членів його сім’ї, за наявності.

«Законодавством уточнено поняття «члени сім’ї», – наголосив Микола Рудницький. – До членів сім’ї додатково віднесено дітей зазначеного суб’єкта до досягнення ними повноліття – незалежно від спільного проживання і з суб’єктом декларування». Зміни внесено щодо подання уточнюючої декларації, так упродовж 7 днів можна подати виправлену форму, та не більше трьох разів.

У слухачів виникали конкретні запитання щодо новацій, а фахівець надав їм вичерпні відповіді. На завершення Микола Рудницький наголосив, що лише зібравши всю інформацію можна достовірно заповнити декларацію.