Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації податкового законодавства обговорили на «круглому столі»

, опубліковано 21 лютого 2020 о 10:52

Нещодавно у Козівському управлінні ГУ ДПС у Тернопільській області відбулося засідання «круглого столу» за участю начальника Козівського управління Івана Пунька. Тема заходу була присвячена нововведенням у справлянні податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств, окремо зупинились на змінах у податковій звітності з цих платежів.

Учасники «круглого столу» проаналізували норми наказу Міністерства фінансів України від 20.11.2019 р. №488 «Про внесення змін до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та визнання таким, що втратив чинність наказу Державної податкової адміністрації України від 29 березня 2011 року №167». Документом внесено зміни до форм податкової декларації з податку на додану вартість, уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок та розрахунку податкових зобов’язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків на митній тертої України.

Іван Пунько також проінформував, що основну частину декларації з податку на прибуток доповнено блоком «Податкові зобов’язання, інші штрафні санкції та пені, визначені відповідно до Податкового кодексу України, не пов’язані з виправленням помилок». На це необхідно звернути особливу увагу, зазначив він. Новацією є також додаток податкових пільг «Інформація про суми податкових пільг». «Він вперше подаватиметься, починаючи зі звітних періодів 2020 року», – констатував посадовець. До того ж платникам податку на прибуток підприємств рекомендовано за базовий звітний (податковий) період 2019 рік подавати податкову декларацію за оновленою формою.