Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кременеччині обговорили виплату легальної зарплати за «круглим столом»

, опубліковано 14 лютого 2020 о 16:08

Нещодавно в Кременецькому управлінні ГУ ДПС у Тернопільській області відбулося засідання «круглого столу» з суб’єктами господарювання Кременеччини.

Провели захід з метою привернути увагу суб’єктів господарювання до проблеми нелегальних трудових відносин та «тіньової» заробітної плати. Адже, тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян та стан надходження коштів до бюджету.

«Заробітна плата, яку маскують за офіційними трудовими відносинами й виплачують на рівні мінімальної, або нижче за неї, приховує в собі великі фінансові резерви для надходження коштів до Пенсійного фонду та сплати податків», – зазначила заступниця начальника управління – начальниця відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Кременецького управління Ольга Тівон. Вона також звернула увагу на відповідальність у вигляді штрафу в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.

Посадовиця закликала всіх роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, не допускати до роботи найманих працівників без належного оформлення з ними трудових відносин. Ольга Тівон наголосила, що виплачувати заробітну плату потрібно виключно офіційно, при цьому її розмір повинен бути не менше мінімальної та відповідати правдивим нарахуванням.

Вона також нагадала, що триває деклараційна кампанія. Відтак громадяни, які у 2019 році отримували доходи з яких податок не справлявся, зобов’язані задекларувати їх.

Поза увагою учасників не залишилося й таке важливе питання, як новації щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій. Окремо зупинилися на апробації програмного забезпечення для програмних РРО, застосування інших електронних сервісів.