Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Бучаччині податківці, влада та бізнес підбили підсумки та окреслили перспективи

, опубліковано 13 лютого 2020 о 12:39

В Бучачі на базі ДНЗ «Бучацьке професійно-технічне училище» відбулося засідання «круглого столу» з питань наповнення бюджету району. У заході взяли участь  представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Бучаччини, податкової служби, а також представники бізнесу і громадськості.

Про роботу органів податкової служби у Бучацькому району розповів начальник Теребовлянського управління Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він зауважив, що 2019 рік вдалося завершити успішно. Посадовець подякував за злагоджену та спільну роботу. «Адже завдяки співпраці податківців та місцевої влади фактичні надходження  місцевого бюджету Бучацького району складають 146,1 млн грн, що становить 106 відсотка доведених  завдань», – наголосив Михайло Яцина. Такий результат забезпечила реалізація комплексу організаційних та практичних заходів щодо підвищення рівня добровільної сплати податків і зборів, поліпшення ефективності методів протидії мінімізації податкових платежів, законодавчі новації та зміна філософії щодо сплати податків самими суб’єктами господарювання.

Михайло Яцина чітко окреслив коло проблемних питань, досягнення яких прямолінійно залежить від виконання дохідної частини місцевого бюджету, що у свою чергу формується із сплати місцевого бізнесу в результаті його ефективного господарювання. «Варто зазначити, що в умовах децентралізації дохідна частина повинна формуватися з місцевого потенціалу. Оскільки ж основним джерелом виконання дохідної частини районного бюджету чи громади є сплата ПДФО, то необхідно акцентувати увагу на підвищенні рівня заробітної плати та залучення додаткових робочих місць, інвестицій, збільшення  плати за землю і нерухомого майна, єдиного податку з фізичних осіб і акцизного податку», – наголосив посадовець.

Михайло Яцина констатував, що особливу увагу необхідно приділити декларуванню громадянами неоподаткованих доходів, отриманих у 2019 році. Адже її результати – додаткові надходження до місцевих скарбниць податку на доходи фізичних осіб.

Актуальними питаннями, які порушувались під час засідання, були також плата за землю та протидія тіньовому бізнесу.