Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості деклараційної кампанії-2020 обговорили з представниками агентств нерухомості

, опубліковано 12 лютого 2020 о 15:24

Нещодавно в Чортківському управлінні ГУ ДПС у Тернопільській області відбувся «круглий стіл» з представниками агентств нерухомості щодо декларування громадянами доходів за 2019 рік.

Заступник начальника – начальник відділу моніторингу Чортківського управління Іван Гавор запросив представників агентств до співпраці в частині інформування громадян про необхідність декларування доходів від надання нерухомого майна в оренду. Посадовець зазначив, що громадяни, які отримали доходи від надання нерухомості в оренду упродовж минулого року, зобов’язані подати до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси декларацію. «Виконати свій конституційний обов’язок жителі нашого краю повинні до 1 травня 2020 року, а також сплатити з суми отриманого доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір – 1,5%», - деталізував Іван Гавор. При цьому об’єкт оподаткування визначається, виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди.

У ході зустрічі також обговорили питання офіційного працевлаштування робітників  та дотримання законодавства при виплаті заробітної плати.