Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Підволочищині податківці розповіли освітянам про декларування

, опубліковано 11 лютого 2020 о 17:29

Днями в Підволочиській гімназії ім. Івана Франка відбулася зустріч головного державного інспектора Підволочиської ДПІ Теребовлянського управління Надії Рижак із колективом навчального закладу. Захід провели у рамках деклараційної кампанії. Адже податківці упродовж року проводять зустрічі з трудовими колективами підприємств, установ та організацій, роз’яснююючи основи податкового законодавства.

Оскільки з січня цього року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, то її особливості стали основною темою зустрічі. Під час зібрання інспекторка розповіла освітянам про те, хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та у які терміни необхідно це зробити. Надія Рижак наголосила, що при зайнятті репетиторською діяльністю виникає обов’язок декларування отриманих доходів, а також необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. «В іншому випадку необхідно реєструватися приватним підприємцем», – деталізувала вона.

Самі слухачі цікавились особливостями отримання податкової знижки, зокрема за навчання дітей у навчальних закладах на платній основі. Вони з’ясовували також порядок нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в тому числі за житлові будівлі, а також деталі сплати земельної плати.