Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості цьогорічного декларування розповіли під час «круглого столу»

, опубліковано 07 лютого 2020 о 15:00

У Козівському управлінні Головного управління ДПС у Тернопільській області відбулося засідання «круглого столу» із приватними підприємцями. У заході взяли участь заступник начальник – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олег Скакун, завідувач сектору податкових сервісів Лілія Медвідь, ГДІ відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Надія Вацлавська.

Під час конструктивного діалогу Надія Вацлавська зауважила, що з 1 січня 2020 року розпочалася кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. «Громадяни також мають визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору або ж мають право подати декларацію для отримання податкової знижки», – конкретизувала вона.

Інспекторка також повідомила, що декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані подати фізичні особи-платники податків, якщо у 2019 році вони отримували: доходи не від податкових агентів, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, які не є підприємцями або не провадять незалежну професійну діяльність; доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування; іноземні доходи; спадщину, чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; в інших випадках, передбачених законодавством.

Заповнити і подати декларацію можна в податковій інспекції за місцем реєстрації або через Електронний кабінет платника, за умови наявності  ключа електронного цифрового підпису та відповідного програмного забезпечення.

На завершення заходу учасники отримали відповіді на проблемні питання, що їх цікавили.