Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації запровадження РРО – на «круглому столі»

опубліковано 30 січня 2020 о 11:33

У приміщенні Козівського управління ГУ ДПС у Тернопільській області нещодавно відбулося засідання «круглого столу» щодо запровадження новацій застосування РРО. У заході взяли участь заступник начальника – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Олег Скакун, завідувачка сектору забезпечення роботи Наталія Буркевич, ГДІ сектору забезпечення роботи Надія Сидорович та приватні підприємці.

Учасники заходу обговорили Закони України від 20.09.2019 р. №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг», які передбачають зміни у правилах застосування РРО підприємцями – платниками єдиного податку.

Так, з 19 квітня цього року передбачається запровадження програмного РРО. Це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу. Він призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу тощо.

Підприємців поінформували, що з 1 січня 2021 року використання РРО буде обов'язковим для фізичних осіб- платників єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.

На завершення заходу учасники отримали відповіді на проблемні питання, що їх цікавили.