Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у відзначенні Дня Соборності України на річці Збруч

опубліковано 22 січня 2020 о 16:59

Далекого 22 січня 1919 року збулась споконвічна мрія мільйонів українців – об’єднались «…століттями відiрванi одна від одної частини єдиної України: Захiдноукраїнська Народна Республiка (Галичина, Буковина, Ужгородська Русь) i Надднiпрянська велика Україна…». Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

Акт Злуки – це символ боротьби за волю та незалежність, порозуміння між людьми. Це часточка надії і віри у світле майбутнє.

Згодом, 22 січня 1990 року, на знак відзначення знаменної дати, взявши один одного за руки, жителі нашої держави від Львова до Києва вперше живим ланцюгом об’єднали Схід і Захід України. Адже лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та негаразди, які випали на долю нашого багатостраждального народу.

Сьогодні, у визначний для України день – День Соборності відбулась традиційна символічна зустріч на мосту через річку Збруч, який з’єднує Тернопільську і Хмельницьку області. Сюди прийшли сотні мешканців обох областей на урочистості з нагоди відзначення 101-ої річниці возз’єднання заходу і сходу.

Щорічно цього дня на мосту зустрічаються представники влади, ветерани АТО, народні обранці, пересічні громадяни, підтверджуючи єдність у своїх державницьких поглядах. Сьогодні разом із ними у заході взяли участь і працівники Підволочиської державної податкової інспекції Теребовлянського управління ГУ ДПС у Тернопільській області.

Хвилиною мовчання учасники зібрання згадали  поіменно воїнів-земляків Підволочиського та Волочиського районів, які загинули на Сході України. Духовенство відслужило молебень за Україну.

До присутніх із вітальними словами звернулись голови Тернопільської  (Віктор Овчарук) та Хмельницької (Михайло Загородний) обласних рад, народні обранці. Вони закликали усіх до єдності та поваги один до одного. «Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, виявити свою любов до рідної України. Адже їй дуже потрібна наша підтримка», – підсумували вони.

Завершилась зустріч святковим концертом за участю художніх колективів Підволочиського та Волочиського районів.