Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кременеччини зустрілися з головами об’єднаних територіальних громад

опубліковано 20 грудня 2019 о 10:30

Нещодавно заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Кременецького управління ГУ ДПС у Тернопільській області Ольга Тівон зустрілася з головами об’єднаних територіальних громад Кременеччини. Основною темою зустрічі були питання щодо застосування заходів для погашення податкового боргу з платежів, які зараховуються до місцевих бюджетів. Учасники зустрічі окремо зупинилися на проблемі збільшення виторгів від реалізації алкогольних та тютюнових виробів.

За словами заступника начальника Кременецького управління, однією з головних цілей податкової служби та об’єднаних територіальних громад на сьогодні є наповнення місцевих бюджетів. Відтак податківцям та представникам органів місцевого самоврядування варто особливу увагу приділяти залученню додаткових джерел доходів.

«Основними завданнями працівників податкової служби та керівництва територіальних громад має стати забезпечення контролю за акцизним податком із роздрібної реалізації підакцизної продукції, застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій та видачі фіскальних чеків, а також забезпечення повного обліку і проведення інвентаризації земельних ділянок», – зазначила Ольга Тівон.

Під час заходу проаналізували норми закону щодо боротьби із здійсненням підприємницької діяльності без державної реєстрації, неофіційною зайнятістю тощо. Учасники також визначили основні шляхи співпраці та обміну інформацією між податковою службою та об’єднаними територіальними громадами. Крім того, представникам територіальних громад розповіли про позитивні новації та перспективи використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.

На думку учасників зібрання, всі ці заходи сприятимуть збільшенню надходжень податків до місцевих бюджетів, що в подальшому позитивно вплине на розвиток об’єднаних громад.