Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Теребовлянщині обговорили джерела наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 03 січня 2020 о 15:32

Нещодавно в Теребовлянському управлінні ГУ ДПС у Тернопільській області відбулася зустріч податківців із керівниками місцевих територіальних громад. Основне питання таких заходів – забезпечення наповнення місцевих бюджетів, аналіз джерел їх надходження та пошук резервів. Адже в умовах децентралізації органи місцевого самоврядування насамперед зацікавлені у своєчасній податків як місцевими суб’єктами господарювання, так і пересічними громадянами. У заході взяв участь очільник Теребовлянського теруправління ГУ ДПС в області Михайло Яцина.

Звертаючись до присутніх, посадовець зазначив, що інтереси податкової та органів місцевого самоврядування співпадають та полягають у пошуку різних резервів та додаткових джерел для наповнення скарбниць територіальних громад. «Адже саме органи місцевого самоврядування забезпечують розвиток та підтримку життя мешканців територіальних громад завдяки сталому економічному становищу», – сказав Михайло Яцина. Він також розповів, що джерела та резерви наповнення місцевих бюджетів є різними відносно економічних особливостей місцевості, ринкових умов тощо. Начальник Теребовлянського теруправління наголосив, що забезпечення якісного та ґрунтовного розвитку сіл та містечок краю є одним з пріоритетних напрямків державної політики.

Після детального аналізу та конструктивного обговорення фахівці податкової служби рекомендували присутнім звернути увагу на ряд факторів, які, на їхню думку, суттєво сприятимуть наповненню місцевих бюджетів. Так, запропоновано сприяти  погашенню податкового боргу із платежів, які зараховуються до місцевих бюджетів. Облік та інвентаризація земельних ділянок, а також оформлення землекористувачами правовстановлюючих документів на земельні ділянки теж забезпечать додаткові кошти. Вжиті заходи щодо протидії нелегальній праці, детінізації заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці будуть ще одним стабільним джерелом надходжень тощо.

На завершення Михайло Яцина побажав присутнім успіхів у діяльності та запевнив, що можуть розраховувати на підтримку податкової служби.