Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підволочиським гімназистам провели урок у податковій

, опубліковано 16 грудня 2019 о 10:44

У рамках проведення Тижня права десятикласники Підволочиської гімназії ім. Івана Франка мали урок права в стінах Підволочиської державної податкової інспекції Теребовлянського управління ГУ ДПС у Тернопільській області. Такі уроки неодноразово проводила головний державний інспектор Надія Рижак у гімназії. А цього разу гімназисти завітали на урок у податкову інспекцію.

На якусь мить учні уявили себе майбутніми бізнесменами. Адже вони слухали лекцію про те, як стати підприємцем, обрати систему оподаткування тощо.

Майбутні платники податків детально ознайомилися із азами оподаткування малого бізнесу в Україні. Види та розміри податкових платежів викликали особливий інтерес учнів.

Зацікавили їх також питання щодо подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет. Адже без візиту в податкову через електронні сервіси можна не лише подати звітність, а й отримати інформацію про стан розрахунків із бюджетом.

Дізналися гімназисти й про те, яке покарання чекає на злісних неплатників, порушників податкового законодавства. Вони почули й про те, що сплачені податки йдуть на розвиток країни, виплату заробітних плат та втілення соціальних програм тощо. Гімназисти дійшли висновку, що від доброчесної сплати податків залежить добробут України загалом та кожного її громадянина зокрема.