Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кременеччині на розвиток територіальних громад спрямували 11,7 млн грн плати за землю

, опубліковано 28 листопада 2019 о 12:37

З початку 2019 року до місцевих бюджетів платники Кременеччини сплатили 11,7 млн гривень плати за землю. Загалом землевласники та землекористувачі спрямували у розпорядження територіальних громад додатково 856,4 тис.гривень.

Варто мати на увазі, що облік фізичних осіб-платників податку і нарахування відповідних сум проводяться щороку до 1 травня. Сплатити суму цього платежу фізичні особи мають упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення. Термін вручення таких повідомлень-рішень триває до 1 липня поточного року.

За словами начальника Кременецького управління ГУ ДПС у Тернопільській області  Ярослава Міщука, основними факторами зростання надходжень плати за землю стала своєчасна індексація та оновлення нормативної грошової оцінки земель, укладення нових договорів оренди з врахуванням реальної вартості землі, збільшення ставок земельного податку органами місцевого самоврядування та відміна необґрунтованих пільг.

На думку посадовця, зростання надходжень земельних платежів забезпечила ефективна та результативна співпраця з органами місцевого самоврядування. «Як результат, ті громади, які подбали про проведення інвентаризації земель та отримання реальної вартості землі в процесі переукладення договорів оренди, – отримали відповідний фінансовий ресурс», – підсумував Ярослав Міщук.