Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременеччина сплатила 213 млн грн податків і зборів

опубліковано 06 листопада 2019 о 12:33

За січень-жовтень 2019 року до бюджетів усіх рівнів платники податків Кременеччини сплатили 213 млн грн податків та зборів. Це на 11,2 млн грн або 5,6 відсотка перевищило надходження аналогічного періоду минулого року.

До державного бюджету кременецькі платники податків спрямували 75 млн грн, що на 900 тис. грн більше, ніж за десять місяців 2018 року. Місцеві громади отримали в своє розпорядження 136,9 млн грн податкових платежів, а це перевищує надходження за відповідний період минулого року на 9,5 млн гривень. Додатково місцеві скарбниці отримали 2,2 млн гривень.

Найбільші суми надходжень від податку на доходи фізичних осіб – 127 млн гривень. Із цієї суми до державного бюджету надійшло 32,1 млн грн, а до місцевого бюджету – 94,9 млн гривень.

Надходження єдиного податку у січні-жовтні цього року зросли на 3,1 млн грн або 15,1 відсотка і склали 23,5 млн гривень.

За десять місяців 2019 року забезпечено суттєві надходження до місцевого бюджету плати за землю 11,7 млн грн та 3,8 млн грн акцизного податку.

«Зростання надходжень до бюджету забезпечене насамперед завдяки сумлінному ставленню до цього платників податків. До того ж заходи, які вживає Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області щодо детінізації економіки, створення легального ринку зайнятості, легалізації ринку торгівлі підакцизними товарами, створюють бюджетні резерви, що сприяють розвитку територіальних громад. Також податкова служба створює різноманітні сервіси, послуги і заходи, що максимально спрощують умови роботи легального бізнесу, який створює робочі місця, дбає про інвестиції, і так формує основну питому вагу податкових надходжень до бюджету», – наголосив начальник Кременецького управління ГУ ДПС у Тернопільській області Ярослав Міщук.