Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розгляд звернень громадян до ГУ ДПС у Тернопільській області за січень-лютий

опубліковано 05 березня 2024 о 15:48

За січень-лютий 2024 року до ГУ ДПС у Тернопільській області надійшло 20 звернень громадян, з яких 8 звернень надійшло засобами електронного зв’язку, 6 – поштою, 6 – від інших органів, установ, організацій.

Громадяни звертаються з питаннями, що стосуються фінансової та податкової політики, а саме: щодо сплати податків – 7 звернень (35%), інформування про ухилення від сплати податків – 6 звернень (30%), контрольно-перевірочної роботи – 6 звернень (30%), реєстраційного номера облікової картки платника податків – 1 звернення (5%). 

За даний період ГУ ДПС у Тернопільській області розглянуто 16 звернень (80% від усіх звернень), по 4 зверненнях термін розгляду не настав. За результатами розгляду звернень дано роз’яснення на 8 звернень, вирішено позитивно – 6 звернень, 2 звернення не підлягають розгляду відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян». 

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей, не встановлено. 

Впродовж січня-лютого 2024 року надійшло 2 анонімних звернення. Колективних та масових звернень не надходило. 

За соціальним станом авторів звернень надійшло одне звернення від пенсіонера, по 19 зверненнях соціальний стан не визначено. 

За категоріями авторів звернень одне звернення надійшло від ветерана військової служби, по 19 зверненнях категорія авторів звернень не визначена.