Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад сотню звернень громадян надійшли до ГУ ДПС у Тернопільській області протягом 2023 року

, опубліковано 08 січня 2024 о 14:30

За січень-грудень 2023 року до ГУ ДПС у Тернопільській області надійшло 113 звернень громадян, з яких 24 звернення – через мережу Інтернет, 82 – поштою, 7 – від інших органів, установ, організацій.

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової та податкової політики, найпоширеніші з них: щодо інформування про ухилення від сплати податків – 29 звернень (26%), щодо контрольно-перевірочної роботи – 29 звернень (26%), 19 звернень (17%) щодо місцевих податків, в тому числі щодо податку на майно – 19 звернень, щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 8 звернень (7%), з інших питань – 28 звернень (24%). 

За даний період ГУ ДПС у Тернопільській області розглянуто 111 письмових звернень (98% від усіх звернень). За результатами розгляду звернень дані роз’яснення та вирішені позитивно 93 звернення, 15 звернень не підлягає розгляду відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян», 2 звернення повернуто авторові відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян», 1 звернення направлено за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян». По 2 зверненнях термін виконання в звітному періоді не настав.

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено. 

Впродовж січня-грудня 2023 року надійшло 15 анонімних звернень. Колективних та масових звернень не надходило. 

За соціальним станом авторів звернень соціальний стан не визначено. 

За категоріями авторів звернень від учасників бойових дій та ветеранів військової служби надійшло 10 звернень.