Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз розгляду звернень громадян ГУ ДПС у Тернопільській області за січень-листопад 2023 року

, опубліковано 08 грудня 2023 о 09:54

За січень-листопад 2023 року до ГУ ДПС у Тернопільській області надійшло 102 звернення громадян, з яких 20 звернень – засобами електронного зв’язку, через мережу Інтернет, 77 – поштою, 5 – від інших органів, установ, організацій.

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової та податкової політики, найпоширеніші з них: щодо інформування про ухилення від сплати податків – 24 звернення (24%), щодо контрольно-перевірочної роботи – 26 звернень (26%), 18 звернень (17%) щодо місцевих податків, в тому числі податок на майно – 18 звернень, щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 7 звернень (7%), з інших питань – 27 звернень (26%). 

За даний період ГУ ДПС у Тернопільській області розглянуто 102 письмових звернення (100 % від усіх звернень). За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення та вирішено позитивно – 85 звернень, 14 звернень не підлягають розгляду відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян», 2 звернення повернуто авторові відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян», 1 звернення направлено за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян».  

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено. 

Впродовж січня-листопада 2023 року надійшло 14 анонімних звернень. Колективних та масових звернень не надходило. 

За соціальним станом авторів звернень – соціальний стан не визначено. 

За категоріями авторів звернень від учасника бойових дій та ветеранів військової служби надійшло 9 звернень.