Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стан розгляду звернень громадян ГУ ДПС у Тернопільській області за січень-квітень 2023 року

, опубліковано 08 травня 2023 о 13:59

За січень-квітень 2023 року до ГУ ДПС у Тернопільській області надійшло 31 звернення громадян: 6 звернень – засобами електронного зв’язку, 15 – поштою, 8 – нарочно, 2 – від інших установ. 

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової та податкової політики, найпоширеніші з них – щодо інформування про ухилення від сплати податків – 11 звернень (35%), 5 звернень – щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків (16%) та з інших питань - 15 звернень (48%). 

За даний період ГУ ДПС у Тернопільській області розглянуто 25 письмових звернень (81% від усіх звернень). За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення та вирішено позитивно - 19 звернень, не підлягає розгляду відповідно до статті 8 Закону України «Про звернення громадян» – 6 звернень. По 6 зверненнях термін виконання в звітному періоді не настав. 

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено. 

Впродовж січня-квітня 2023 року надійшло 6 анонімних звернень. Колективних та масових звернень не надходило. 

Соціальний стан авторів звернень не визначено. За категоріями авторів звернень від учасника бойових дій та ветерана праці, звернень від інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України за звітний період не надходило.