Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звернення громадян за перше півріччя

, опубліковано 10 липня 2023 о 14:06

За  6 місяців 2023 року до ГУ ДПС у Тернопільській  області надійшло 49 звернень громадян, з яких  9 звернень надійшло засобами електронного зв’язку,  22 – поштою, 14 – наручно, 2 – від інших установ та 1 звернення – засобами телефонного зв’язку.  

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової та податкової  політики, найпоширеніші з них такі:

- щодо інформування про ухилення від сплати податків – 18 звернень (37 %);

- щодо сплати податків – 15 звернень (31 %);

- 6 звернень щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків (12 %);

- з інших питань – 10 звернень (20 %). 

За  даний період ГУ ДПС у Тернопільській  області розглянуто 47 письмових звернень (96% від усіх звернень). За результатами розгляду звернень дано роз’яснення та вирішено позитивно – 39,  8 звернень  – не підлягає розгляду відповідно до статті 8  Закону України «Про звернення громадян».  По 2 зверненнях термін виконання в звітному періоді не настав. 

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Тернопільській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено. 

Впродовж  січня-червня   2023 року надійшло  8 анонімних звернень. Колективних  та масових звернень не надходило.