Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям наголосили на необхідності застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року

, опубліковано 24 грудня 2021 о 10:48

Відбулася робоча зустріч начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області Романа Валецького із підприємцями, які проводять діяльність на території ТРЦ «Подоляни». На зустрічі також був присутній генеральний директор ТРЦ «Подоляни» Михайло Ібрагімов.

Фахівець податкової нагадав присутнім на зустрічі, що уже з 1 січня стає обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки. РРО або ПРРО не мають застосовувати лише платники єдиного податку першої групи.

Зокрема, Роман Валецький наголосив на важливості застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, та на неприпустимості порушення проведення розрахунків при продажу таких товарів.

«Використання касового апарату – це не тиск на бізнес, а виведення його з тіні. Адже «тінь» сьогодні завдає великої шкоди кожному українцю та державі, не даючи змоги достатньо вкладати в розвиток інфраструктури та соціальну підтримку громадян», – додав податківець.