Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

УПРАВЛІННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ПІДАКЦИЗНИМИ ТОВАРАМИ

опубліковано 17 березня 2023 о 14:13

УПРАВЛІННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ПІДАКЦИЗНИМИ ТОВАРАМИ 

Керівництво 

Начальник управління – САВКА Роман Васильович 

Заступник начальника управління – начальник відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального – ЯРЕМКО Галина Василівна 

Основні завдання та функції 

1.  Організація та контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати до бюджету акцизного податку. 

2. Організація функціонування системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕА РПСЕ).

3. Ведення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів - лічильників рівня пального у резервуарі.

4. Ліцензування діяльності суб’єктів господарювання  з оптової торгівлі спиртом, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідин, що використовуються в електронних сигаретах,  і пальним та зберігання пального.

5. Здійснення контролю за виробництвом та обігом спирту, пального, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та забезпечення міжгалузевої координації у цій сфері.

6.  Організація роботи, пов’язаної із замовленням марок акцизного податку, їх зберіганням, продажем, відбором зразків з метою проведення експертизи щодо автентичності, та здійснення контролю за наявністю цих марок на пляшках (упаковках) з алкогольними напоями і на пачках (упаковках) тютюнових виробів під час транспортування, зберігання і реалізації.

7.  Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання, які провадять роздрібну торгівлю тютюновими виробами, тютюном, промисловими замінниками тютюну та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, вимог законодавства щодо максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких виробів.

8.  Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання, які провадять оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями, вимог законодавства щодо мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін на такі напої.

9. Здійснення заходів щодо запобігання та виявлення порушень вимог законодавства у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального; проведення роботи, пов'язаної з боротьбою з незаконним виробництвом, переміщенням, обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та інших підакцизних товарів (продукції).

10. Організація проведення фактичних перевірок платників податків.

11. Організація проведення камеральних перевірок.

12. Застосування штрафних (фінансових) санкцій за несвоєчасність подання звітності, встановленої законодавством, контроль за додержанням якого покладено на ДПС та за результатами проведення перевірок платників податків.

Структура управління контролю за  підакцизними товарами 

Відділ контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального 
Відділ адміністрування акцизного податку і контролю за обігом марки акцизного податку
Відділ ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального
Відділ обслуговування акцизних складів та податкових постів
 Контактні  дані

Телефон: (0352) 43-46-36

Електронна пошта: tr.official@tax.gov.ua