Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 11,3 млн грн податкової знижки вже отримали жителі Тернопілля

, опубліковано 16 листопада 2022 о 10:47

На початок листопада правом на податкову знижку скористалися 3826 жителів Тернопільщини. За цей час вони задекларували 73,4 млн грн витрат.

Більшість із них, а це 3019 краян, подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 754 особи.

Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами по оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновленню дітей скористалися відповідно 28 та 18 жителів Тернопілля.

Повернуть кошти й 4 декларантам, які понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, а також 3 особам, котрі сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

За наслідками перерахунків нашим краянам вже повернули понад 11,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб або 85 відсотків нарахованого до повернення.