Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся семінар для підприємців щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 21 січня 2022 о 13:52

У приміщенні Тернопільської обласної державної адміністрації відбувся семінар для місцевих суб’єктів господарювання та працівників інформаційно-консультативних пунктів для бізнесу територіальних громад області щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО у 2022 році. Суб’єкти господарювання приєдналися до семінару як особисто, так і в режимі онлайн-зв’язку.

Спікерами на семінарі виступили фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області. Зокрема: заступник начальника управління – начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області Роман Валецький, головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимир Лабівка та начальник відділу обліку платників, об’єктів оподаткування, ведення реєстрів, реєстрації за окремими видами податків, ведення Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, розгляду звернень державних органів, електронних сервісів та електронного документообігу, організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Тернопільській області Андрій Петришин.

Вони розповіли про те, що з першого січня 2022 року застосування РРО або програмних РРО є обов’язковим для фізичних підприємців – платників єдиного податку другої-четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції незалежно від обраного виду діяльності. Не застосовувати РРО/ПРРО мають право лише фізичні особи-підприємці першої групи та спрощенці, які продають товари (крім підакцизних) на території села, але вони повинні використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій (РК та КОРО).

На семінарі прозвучало чимало питань від підприємців про нюанси застосування РРО та ПРРО та про облік товарних запасів. Фахівці податкового відомства надали вичерпні відповіді на усі запитання платників.

Також звернули увагу на те, що щодо питань використання програмних РРО можна звертатися до відповідальних працівників ГУ ДПС в області, перелік яких разом із телефонами зазначено на субсайті органів ДПС у Тернопільській області.