Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ГУ ДПС у Тернопільській області проводять активну роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО

, опубліковано 21 січня 2022 о 13:51

Про обов’язковість застосування у своїй діяльності класичних чи програмних реєстраторів розрахункових операцій розповіли підприємцям Тернополя податківці Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Так, працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в області під час спілкування з підприємцями інформували їх, що з першого січня 2022 року застосування РРО або програмних РРО є обов’язковим для фізичних підприємців – платників єдиного податку другої-четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції незалежно від обраного виду діяльності. Не застосовувати РРО/ПРРО мають право лише фізичні особи-підприємці першої групи та спрощенці, які продають товари (крім підакцизних) на території села, але вони повинні використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій (РК та КОРО).

Актуальним питанням для підприємців також є реєстрація програмних РРО. Працівники податкової розповіли про переваги та особливості застосування такого реєстратора, та наголосили, що дане програмне забезпечення є безкоштовним та легким у користуванні, а його реєстрація проводиться за заявою платника, яка подається в електронній формі через Електронний кабінет з використанням цифрового підпису.

Також підприємцям розповіли про обов’язок ведення обліку товарних запасів та на кого він поширюється.