Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У планах – продовжити боротьбу з корупцією

, опубліковано 23 листопада 2021 о 10:26

Одним з основних пріоритетів діяльності відділу протидії та запобігання корупції Головного управління ДПС у Тернопільській області є профілактика та упередження корупційних дій в податковій сфері. Працівники, у рамках визначеного законодавством правового поля, наявних сил і засобів, постійно проводять заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів корупції.

Так, з метою системного здійснення заходів щодо запобігання корупції, уповноваженим підрозділом ГУ ДПС, відповідно до наказу ДПС України від 08.10.2020 №555 «Про затвердження порядку організації роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції в органах Державної податкової служби України» (із змінами), розроблено план заходів щодо запобігання та протидії корупції в ГУ ДПС на 2022 рік.

Серед запланованих заходів – лекційні, семінарські заняття, надання консультацій, вивчення та оцінка корупційних ризиків і причин їх виникнення, щоденний моніторинг медійного середовища та реагування на критичні матеріали. Фахівці підрозділу також контролюватимуть своєчасність подання електронних декларацій суб’єктами декларування, попереджатимуть їх про обов’язок подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, у разі звільнення, а також про обов’язок подавати зазначену декларацію за минулий рік протягом одного року після звільнення

Під пильною увагою залишається своєчасний та об’єктивний розгляд звернень (в тому числі анонімних) на дії службових осіб ГУ ДПС області щодо фактів порушень з їх боку вимог законності під час виконання службових обов’язків. У податковому відомстві краю вживатимуть заходи щодо припинення виявленого порушення, усунення його наслідків та притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності, а у випадках виявлення ознак кримінального або адміністративного правопорушення – інформування спеціально-уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції.

До того ж про відомі факти правопорушень бажаючі можуть повідомити уповноваженого підрозділу ГУ ДПС через e-mail на адресу tr.szk25@tax.gov.ua або зателефонувати на номер 0352-43-46-19. Інформація про можливі факти корупційних правопорушень буде перевірена, а відтак і вжити заходів відповідного реагування.