Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Екскурс у податкову історію для майбутніх фінансистів

, опубліковано 19 жовтня 2021 о 11:25

Студенти-другокурсники Західноукраїнського національного університету побували на екскурсії в Музеї Державної податкової служби, що діє в приміщенні Головного управління ДПС у Тернопільській області. Тут вони дізналися про те, як розвивалася податкова служба у різні історичні періоди, звідки походять ряд податкових термінів, та як декларували доходи в часи Римської імперії, що було об’єктом оподаткування та від чого залежав розмір податкових платежів тощо.

З неабияким інтересом відвідувачі знайомилися з грошовими знаками різних державних утворень та їхньою купівельною спроможністю. Жваве обговорення викликала точна копія української гривні вагою 155 грамів срібла.

Згодом екскурсанти простежили розвиток податкової служби краю від повоєнних часів до сучасності. Крізь призму історії вони проаналізували діяльність податкового відомства як Державної податкової інспекції при Мнфіні України, Державної податкової адміністрації, Міністерства доходів і зборів, Державної фіскальної служби та Державної податкової служби в Тернопільській області. Майбутнім фінансистам розповіли про особливості роботи сучасного Головного управління ДПС у Тернопільській області, його акценти в спілкуванні з платниками, розвиток електронних сервісів, які дозволяють бути завжди в курсі податкових новацій та створюють комфортні умови для взаємовідносин податківців із платниками.