Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний та продуктивний діалог податківців із лідерами громад Тернопільщини

, опубліковано 14 вересня 2021 о 16:44

Черговий відеосемінар щодо податкових новацій провели сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області для представників територіальних об’єднань краю. Організатором заходу був Тернопільський Регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Серед питань, які жваво обговорювали учасники онлайн-зібрання, такі: особливості податкової амністії, необхідність та доцільність легалізації доходів, сплата майнових платежів, наповнення дохідних частин місцевих бюджетів, розширення бази оподаткування та залучення резервів. Податківці-спікери звернулися до лідерів територіальних громад з пропозицією посилити роз’яснювальну роботу серед жителів щодо необхідності своєчасної оплати податкових зобов’язань із податку на майно з фізичних осіб. Це дасть взаємовигідний результат: бюджети отримають своєчасне фінансування, а самі громадяни не будуть податковими боржниками.

«Сьогодні органи місцевого самоврядування наділені повноваженнями, які дозволяють їм брати активну участь у бюджетоформуючому процесі. Адже вони затверджують ставки ряду місцевих платежів, володіють інформацією про об’єкти оподаткування та добросовісність сплати податків суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на територіях населених пунктів», – зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук, який теж взяв участь у заході. Він також додав, що податкова служба краю сприятиме консультаційній та методичній підтримці громад, оскільки від наповнення місцевих скарбниць залежить розвиток та фінансова стабільність населених пунктів.

На завершення податківці відповіли на ряд запитань, які цікавили слухачів, надали детальні роз’яснення та практичні поради у застосуванні законодавчих податкових новацій.