Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для фахівців Тернопільської ДПІ провели навчання щодо одноразового добровільного декларування

, опубліковано 09 серпня 2021 о 11:37

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування триватиме в Україні з першого вересня 2021 і до першого вересня 2022 року. Протягом цього часу громадяни матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Оскільки дана тема нова, в тому числі й для працівників податкової служби, триває цикл навчальних семінарів щодо норм закону про одноразове добровільне декларування. Так, днями такий семінар фахівці податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області провели для працівників Тернопільської податкової інспекції.

Із вступним словом до присутніх на заході звернувся заступник начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук. Він зазначив, що фахівці податкової повинні докласти максимальних зусиль, щоб одноразове декларування пройшло ефективно, і ним скористалися усі бажаючі.

«Нам необхідно провести широку роз’яснювальну роботу серед платників. Адже саме від наших консультацій залежать подальші дії потенційних декларантів. Ми маємо забезпечити зручність реалізації платником своїх прав», – наголосив Петро Якимчук.

Під час навчання роз’яснювалися основні норми та положення закону про добровільне декларування, зокрема об’єкти декларування, форму декларації, способи її подання, ставки податку тощо.