Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 400 мільйонів гривень ПДВ повернули платникам Тернопільщини з держбюджету

, опубліковано 09 серпня 2021 о 09:27

За сім місяців цього року бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок заявили 120 суб’єктів господарювання регіону. Сума, заявлена до повернення, – 418 млн гривень.

Станом на перше серпня платникам податків області уже відшкодовано з держбюджету з урахуванням перехідних залишків попередніх періодів 399 млн гривень податку на додану вартість. За аналогічний період минулого року платникам було відшкодовано 302 млн гривень.

За результатами проведених перевірок податковими органами області за 2021 рік упереджено заявлене бюджетне відшкодування ПДВ на 8 млн грн (за відповідний період минулого року – 4 млн грн).

Станом на початок місяця загальний залишок заявленого не відшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 88 млн грн, в тому числі 72 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, а стосовно 16 млн грн триває судовий та адміністративний розгляд.