Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова та Держпраці Тернопільщини об’єднали зусилля задля детінізації ринку праці

, опубліковано 06 липня 2021 о 16:49

Сьогодні відбулася робоча зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петра Якимчука та начальника Управління Держпраці в області Віталія Мариновського. Також на заході були присутні начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Лариса Березюк та начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в області Ігор Хаварівський.

Нарада була присвячена проведенню інспекційної кампанії з виявлення неоформлених працівників у роботодавців Тернопільщини, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці. Така кампанія розпочалася з 1 липня в рамках Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

«Незадекларована праця зачіпає інтереси як окремих громадян, так і наповнення бюджету загалом.  А детінізація ринку праці сприяє збільшенню надходжень до місцевих бюджетів, а також єдиного внеску, який є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування. Тож Держпраці і податкова служба поєднали зусилля з метою виокремлення роботодавців, які із достатньо високою вірогідністю використовують незадекларованих працівників», – зазначив Петро Якимчук.

Під час наради посадовці напрацювали алгоритм спільних дій та окреслили пріоритетні напрями роботи установ щодо виявлення на території області неофіційно працевлаштованих громадян.