Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці викрили схему ухилення від оподаткування на суму 12,6 млн гривень

, опубліковано 22 червня 2021 о 13:59

Фахівці відділу боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Тернопільській області викрили факт умисного ухилення від сплати податків за безтоварними операціями на суму 12,6 млн гривень.

Встановлено, що групою осіб з використанням зареєстрованих підконтрольних суб’єктів підприємництва, які не мали на меті здійснення господарської діяльності, запроваджено схему проведення безготівкових фінансових операцій, загальний обсяг яких склав понад 41 млн гривень, без відображення у бухгалтерському та податковому обліку.

З метою уникнення відповідальності зловмисники перейменували суб’єкт господарської діяльності, змінили засновників та керівників, підприємство перереєстрували в іншу область.

Сума збитків, завданих за рахунок функціонування зазначеної схеми, лише по одному суб’єкту підприємництва становить 12,6 млн гривень.

Дослідження фактів умисного ухилення від оподаткування спільно зі слідчими триває.

У теперішній час зазначені факти відпрацьовуються у межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364. ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України.