Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні Громадської ради – активне обговорення проблемних та актуальних питань

, опубліковано 13 травня 2021 о 17:04

Відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Участь у заході взяв начальник ГУ ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він розповів учасникам зібрання про підсумки діяльності відомства за I квартал 2021 року.

«Незважаючи на карантинні обмеження, нам вдалося забезпечити надходження до бюджетів усіх рівнів у повному обсязі. Це сталося насамперед завдяки відповідальним представникам бізнесу, зокрема підприємствам агропромислової галузі. Так, за перший квартал 2021 року до державного бюджету від платників Тернопільщини мобілізовано 1 млрд 239 млн грн, що становить 105,1% очікуваних показників. Порівняно з 2020 роком доходи до державного бюджету зросли на 426,8 млн грн. Що стосується місцевих бюджетів області, то за три місяці цього року вони отримали 1 млрд 174,2 млн грн платежів, це більше очікуваного на 68,8 млн гривень», – розповів присутнім Михайло Яцина.

Жваве обговорення учасниками заходу викликало питання наповнення бюджетів об’єднаних територіальних громад області. Адже наразі саме від місцевих бюджетів залежить розвиток самих тероб’єднань, тож вони повинні шукати резерви наповнення їхніх скарбниць. І ці резерви в першу чергу полягають в детінізації бізнесу кожної територіальної громади.

Під час засідання ради розглянули також питання об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ. Нюанси цієї новації пояснили головні державні ревізори-інспектори відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Зоряна Костів та Віктор Орнатовський.

А про майнові податки, зокрема про нарахування та сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю розповів заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб-підприємців, податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Василь Кравець.

Присутні на заході учасники Громадської ради активно обговорювали доповіді та висловлювали свою позицію з даних питань, ділячись власним досвідом.