Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про квартальну звітність розповіли на вебінарі

, опубліковано 30 квітня 2021 о 11:53

Звітна кампанія за І квартал 2021 року в самому розпалі. Тож задля роз’яснення усіх нюансів подання квартальної звітності в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області організували вебінар. На ньому фахівці відомства надали платникам податків основну інформацію стосовно звітності з податку на прибуток, місцевих податків та зборів і об’єднаної звітності з ПДФО та єдиного внеску.

Так, про терміни, порядок подання та всі нюанси об’єднаної звітності з ПДФО і ЄСВ розповів головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування ПДФО, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізосіб ГУ ДПС в області Віктор Орнатовський.

«До складу Розрахунку входять 6 додатків, які є невід’ємною його частиною, і подаються до контролюючого органу у складі такого Розрахунку. Розрахунок подається окремо за кожний квартал з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Тобто за перший квартал цього року – до 11 травня включно», – зазначив Віктор Орнатовський.

Про квартальну звітність з податку на прибуток розповіла начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій, спрощеної системи оподаткування та аналізу контрольованих операцій управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС в області Ольга Кондратюк. Вона зазначила, що в цьому році обов’язок щодо подання звітності з податку на прибуток виникає в тих підприємств, у яких дохід за 2020 рік перевищує 40 млн гривень. Для них останній день подання звітності – 11 травня.

«Платники податку на прибуток підприємств, у яких річний дохід за 2020 звітний рік не перевищує 40 млн грн можуть прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових років), визначені відповідно до положень розділу ІІІ ПКУ, у декларації за 2020 рік; а також застосовувати у 2021 році річний податковий період з податку на прибуток підприємств», – пояснила Ольга Кондратюк.

Про квартальну звітність з місцевих та рентних платежів, а саме: екологічного податку, рентній платі (за використання лісових ресурсів, спеціальне використання води, за користування надрами), збору за мiсця для паркування транспортних засобів, та з туристичного збору розповіла заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС в області Оксана Мартинович.

Детальніше із роз’ясненнями можна ознайомитися, переглянувши відео із вебінару.

Звертаємо увагу платників податків, що вебінари на актуальні теми відбуваються в Головному управлінні ДПС в області на постійній основі. Щоб не пропустити цікаві та пізнавальні теми, стежте за анонсами на субсайті територіальних органів ДПС у Тернопільській області, а також на сторінці відомства у Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.ternopil.