Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добробут громад Тернопільського району – спільне завдання голів ОТГ, влади, податківців та бізнесу

, опубліковано 15 квітня 2021 о 15:44

Сьогодні відбулася зустріч начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайла Яцини з представниками об’єднаних територіальних громад Тернопільського району. На зустрічі були присутні також представники обласної та районної влади, а сам захід був побудований у форматі відкритого діалогу, де кожен міг поставити запитання про те, що цікавить та турбує.

Очільник податкової області наголосив представникам тероб’єднань, що для успішного розвитку району необхідно забезпечити стабільні надходження податків і зборів до місцевих бюджетів. Зокрема земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного та акцизного податків. Тому громади мають бути зацікавлені у здійсненні на їхній території прозорої підприємницької діяльності, легалізації робочих місць та виплаті зарплат на підприємствах не нижче мінімального рівня.

«Завданням лідерів територіальних громад є проведення повного обліку та інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових. Адже від цього залежить повнота сплати податків, які надходять до місцевих бюджетів. Також враховуйте рівень наповнення дохідних частин місцевих скарбниць при прийнятті рішень про розмір ставок земельного податку та податку на нерухомість», – зауважив очільник податкового відомства краю.

Наприкінці зустрічі Михайло Яцина зауважив, що фахівці податкової служби області відкриті до діалогу і в межах законодавства готові надавати практичні та методичні рекомендації представникам ОТГ задля процвітання Тернопільського району.