Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи наповнення місцевих бюджетів обговорили на зустрічі з представниками ОТГ Чортківщини

, опубліковано 07 квітня 2021 о 10:59

Днями начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина зустрівся з представниками об’єднаних територіальних громад Чортківського району. Зустріч відбулася в форматі діалогу і кожен староста ОТГ мав можливість поставити запитання, яке його цікавить та турбує. Основною темою заходу було обговорення надходжень податків і зборів у поточному та минулому роках, виявлення методів залучення додаткових джерел наповнення бюджетів ОТГ, а також налагодження співпраці між податковою службою та лідерами територіальних громад.

«Основне завдання органів місцевого самоврядування – розвиток та добробут територіальної громади, а генератором цього процесу є наповнення бюджету. І максимального результату у виконанні даного завдання можна досягнути лише за умови тісної співпраці активу тероб’єднань з податковою службою», – наголосив Михайло Яцина.


За словами податківця, основними пріоритетами роботи на поточний рік для голів ОТГ має стати забезпечення повноти обліку і проведення інвентаризації земельних ділянок та нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, вжиття відповідних заходів щодо підвищення орендної плати за землю, перегляд мінімальних ставок податку на нерухомість, а також детінізація ринку підакцизних товарів.

«Негативний вплив на наповнення бюджету справляє наявність податкової заборгованості з платежів до місцевих бюджетів, яка у новоствореному Чортківському району станом на перше березня складала 13,9 млн гривень. Погашення платниками податкового боргу – це додаткові резерви для наповнення місцевих бюджетів», – відмітив очільник обласної податкової.

Крім цього, Михайло Яцина закликав присутніх на заході активно користуватися електронними сервісами податкової служби, адже в теперішніх умовах пандемії це не просто зручно, а й безпечно.