Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутнім фінансистам розповіли про повернення коштів за навчання та електронні сервіси

, опубліковано 22 березня 2021 о 09:47

Про те, як скористатися своїм правом на податкову знижку за навчання, де отримати допомогу при заповненні декларації про майновий стан та доходи, чому важливо працювати офіційно та отримувати легальну зарплату йшлося під час зустрічі заступника начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петра Якимчука зі студентами Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу.

Звертаючись до майбутніх фінансистів, заступник очільника податкового відомства Тернопільщини зазначив, що студенти, які навчаються на платній формі навчання, можуть повернути частину понесених витрат через податкову знижку. При цьому посадовець наголосив, що повертається частина сплаченого податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати. Правом на податкову знижку може скористатися сам студент, якщо отримує заробітну плату, або ж один із його батьків.

«Хотів би наголосити, що повертається податок із офіційного заробітку, а отже особи, які працюють без належно оформлених трудових відносин, скористатися таким привілеєм від держави не зможуть. Оскільки заробітну плату вони отримують, проте податків не сплачують», – сказав Петро Якимчук. Він також поінформував, що реалізувати своє право на податкову знижку за минулий рік бажаючі можуть упродовж року до 31 грудня. «Варто мати на увазі, що на наступні роки можливість отримання надміру сплаченого податку на доходи фізичних осіб не переноситься, тому необхідно це врахувати», – додав заступник начальника ГУ ДПС в області.

Податківець також повідомив, що детальнішу інформацію, декларанти можуть отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при Державних податкових інспекціях краю. «Бути ж в курсі останніх податкових новин, змін нашої служби та економічного життя країни загалом допоможуть електронні сервіси ДПС це – «InfoTAX», «Електронний кабінет», а також повідомлення на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Тернопільській області у мережі Facebook», – інформував Петро Якимчук. Адже у період складної епідемічної ситуації варто максимально використовувати дистанційне спілкування з державними органами, задля власної безпеки та безпеки своїх рідних.