Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Тернопільській області: конструктивний діалог однодумців

, опубліковано 11 лютого 2021 о 15:00

Гаряче обговорення останніх податкових новацій, плюралізм думок і позицій стосовно них та одностайність щодо необхідності сплати податкових платежів – у такому дусі відбулося  чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

У заході взяв участь начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. Звертаючись до учасників зібрання, податківець зазначив, що минулий рік для податкової служби був хоч і важким, проте досить успішним. Адже за цей час закінчилася реформа відомства, змінилася місія та формат роботи з платниками. «Починаючи з січня цього року, наше управління діє як структурний підрозділ Державної податкової служби України, внесла свої корективи у роботу нашого відомства й адмінреформа, яка передбачає утворення на території області трьох районів. Виникало чимало робочих моментів щодо обслуговування платників об’єднаних територіальних громад. Звісно, що було нелегко, але це були внутрішні питання, які ніяк не відобразилися на обслуговуванні платників, наданні їм адмінпослуг», – розповів він.

Михайло Яцина також коротко розповів про те, як спрацювала податкова служба краю за 2020 рік та окреслив перспективи роботи управління на 2021 рік. Він повідомив, що незважаючи на випробування економіки карантинними обмеженнями, надходження до бюджети усіх рівнів забезпечено в повному обсязі. «Цього вдалося досягти завдяки соціально відповідальному бізнесу, зокрема підприємствам агропромислової галузі», – констатував посадовець.

За його словами, прогнозуючи свою роботу на 2021 рік, податкова служба Тернопільщини усвідомлює, що буде нелегко, бо пандемія все ще поруч, й економічні процеси не розвиваються на повну силу. «Проте хотів би запевнити, що зі свого боку в законодавчих рамках ми зробимо усе для того, аби жителі нашого краю й надалі сприймали податкову службу як партнера, отримували своєчасно інформацію про податкові законодавчі зміни, користувалися преференціями від держави. Зі свого боку можу запевнити, що податкова служба готова до конструктивного діалогу з бізнесом. Адже у час економічних випробувань головною для нас залишається фінансова стабільність нашої країни, а про неї ми повинні дбати спільно», – підсумував Михайло Яцина.

Під час засідання розглянули також норми Закону України від 4 грудня 2020 року №1072-IX щодо підтримки бізнесу та громадян в період коронакризи. Заступник начальника управління-начальник відділу моніторингу, інформаційно-аналітичного забезпечення, погашення боргу з фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС в області Юрій Деревецький детально роз’яснив порядок списання штрафів та пені за умови сплати податкового боргу та розстрочення сплати податкової заборгованості на загальну суму, що не перевищує 6800 гривень.

З особливостями застосування бізнесом реєстраторів розрахункових операцій загалом та програмних РРО зокрема, присутніх ознайомив заступник начальника управління-начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту податкової служби Тернопільщини Роман Валецький.

Про деталі деклараційної кампанії 2021 року розповів начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Василь Карпа.

На завершення, учасники Громадської ради окреслили коло питань, які потребують обговорення на наступному засіданні, та наголосили на взаємній поінформованості платників щодо податкових нововведень за допомогою соціальних мереж тощо.